FEDAŞ Yatırımlarını Sürdürüyor

Hizmet bölgesinde yatırımlarını aralıksız sürdüren Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.(Fırat EDAŞ), kaliteli ve kesintisiz elektrik arzına yönelik, müşteri memnuniyeti odaklı hizmetleri kapsamında, Elâzığ ve ilçelerinde yatırımlarını sürdürüyor.

FEDAŞ Yatırımlarını Sürdürüyor

Bölgedeki çalışmalarıyla sürdürülebilir elektrik dağıtım hizmeti sunmaya devam eden Şirket, bu kapsamda, yaklaşık 25 milyon TL’yi bulan yatırım çalışması ile Kovancılar ilçesi Bağgülü, Yenidam ve Beroş Köylerine yeni bir enerji nakil hattı tesisi gerçekleştirdi. Böylece muhtemel enerji kesintilerinin önüne geçildi.

Kentlerde gerçekleşen yatırımların yanında kırsal kesimde bulunan yerleşim bölgelerine de yoğunlaşan Fırat EDAŞ’ın çalışmaları sayesinde Kovancılar ilçesi Bayramyazı Köyü’ne de yeni bir enerji nakil hattı tesis edilip ilave trafo kurularak kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sağlanmış oldu.

BÖLGELERDE TRAFO KURULDU
Gözecik Köyü’ne de mevcut dağıtım şebekesinin ekonomik ömrünü tamamlamış olması ve trafoya araçla ulaşımın olmaması nedeniyle, yeni bir enerji nakil hattı tesis edilerek 2 adet trafo kuruldu. Ayrıca, bölgede oluşacak arızaların en aza indirilmesi adına modüler hücreli dağıtım merkezi tesisi de başarıyla tamamlandı.

YENİ DAĞITIM ŞEBEKESİ TESİS EDİLDİ
Bununla birlikte, 20 milyon TL’ye yakın bir bütçe ile Karakoçan ilçesi Sarıcan Beldesi’ne 135 adet alçak gerilim, 30 Adet yüksek gerilim olmak üzere 9,3 kilometrelik, Altınoluk Köyü’ne 8,6 kilometrelik ve Kovancılar ilçesi Yazıbaşı Köyü’ne 8,6 kilometrelik yeni dağıtım şebekesi tesis edildi. Tesis esilen şebeke ile tüm bölgede yaşanan gerilim düşümü problemlerinin önüne geçilmiş olundu. 

ELAZIĞ'IN HER NOKTASINA HİZMET
Gelişmiş teknoloji kullanımı ve sürdürülebilir enerji yatırımları ile sektöre katkı sağlayan Fırat EDAŞ Elâzığ İl Müdürlüğü yetkilileri, kesintisiz memnuniyet için Elazığ’ın her noktasında hizmetlerine hız kesmeden devam edeceklerini dile getirdi.