Filistin'de ki Gazeteciler Unutulmadı!

Anadolu Yayıncılar Federasyonu İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Gazetecileri anmak ve saldırılara tepki göstermek için İstanbul'da aralıksız 24 saat sürecek canlı yayın başlattı...

Filistin'de ki Gazeteciler Unutulmadı!

Anadolu'da yayın yapan 20 televizyon kanalı ile sosyal medya platformlarından canlı yayınlanan nöbette ilimizin başarılı gazetecilerinden Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve ulusal basından çok sayıda gazeteci yer aldı.

13 Nisan Pazar Günü Saat 14.00 itibarıyla başlayan yayının açılış konuşmasını yapan Anadolu Yayıncılar Federasyonu Başkanı Sinan Burhan, Politik bir amaç gütmediklerini, yaptıkları yayının dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun, mazlum ve mağdur insanlara sahip çıkma yayını olduğunu ifade etti.

Vlcsnap Error319

Başkan Burhan, “Mazlumun dini, dili, ırkı olmaz. Biz bu Sivil Toplum eylemini gerçekleştirirken amacımız şuydu, Gazeteciler özellikle Filistin’deki Gazeteciler orada yaşanan acıları, dramları yansıtıyorlar. Açlık var, susuzluk var, elektrik yok, çocuklar okula gidemiyor. Biz sadece buradan üzülüyoruz ama keşke elimizden bir şey gelse de dedik ve kendi mesleğimizle ilgili olarak bir takım çalışmalar yapalım, duyarlılığı arttıralım, farkındalığı arttıralım” dedi.

Vlcsnap Error122

Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, ise Türkiye’nin Filistin halkının her zaman yanında olduğunu ve desteklediğini söyledi.

Başarılı Gazeteci Akbıyık, “Türkiye Filistin halkının her zaman yanında oldu, destekledi. Dünya’ya Filistin’de İsrail tarafından yapılan zulmü en iyi şekilde anlatmaya özellikle çalıştı Sayın Cumhurbaşkanımız. Filistin halkına Türk halkı olarak çok destek oluyoruz. Yardım konusunda olsun, eylemler konusunda olsun her zaman imkânları ölçüsünde destek olmaya çalışıyorlar. Ben çevremden biliyorum ticaretle uğraşan insanları. Marka ismi belirtmeyeyim ama İsrail ürünlerinin satışını yapanlar vardı. Ondan dolayı vatandaşlar çok büyük tepki göstermesinden, boykot etmesinden dolayı yani satışları %80-90 düştü ki ve çok büyük bir rakam. Özellikle içecekler konusunda Düğün Salonlarından tutun, toplantılarda, yemeklerde birçok ürünü almamaya kalktı. Aslında buda Türk halkının, Türkiye’nin ne kadar duyarlı olduğunun bir göstergesidir. Saat 14.00’da başladık yayına şuan saat 03.00 olmuş yaklaşık 13 saattir bu meydanda kesintisiz olarak devam ediyoruz. Sizin gibi değerli Gazeteci Meslektaşlarımız gelerek özellikle İsrail’in soykırımını anlatmaya çalıştılar. Orada ki Gazeteci meslektaşlarımızı katledildiğini anlattılar. Yine sadece çocukların katledilmesi yani o görüntüler geldiği zaman tüylerimiz diken diken oluyor. 33 Bin tane Filistinli kardeşimiz orada şehit oldu. Özellikle İslam Dünya’sında birlik beraberliğin olması Türkiye’nin sahip çıktığı gibi diğer ülkelerinde sahip çıkması gerekiyor” dedi.

24 saat aralıksız süren “Filistin’de öldürülen gazeteciler için nöbet” canlı yayın programı 14 Nisan Pazar günü saat 14.00’de sona erdi.

56