'Genel Başkanımızın Yanındayız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri sonrası bir basın açıklamasında bulundu.

'Genel Başkanımızın Yanındayız'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ülke gündemi, seçimler ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. İl Binasında düzenlediği basın toplantısında Elazığ Ve Ülke geneli seçim sonucu değerlendirmelerinde bulunan Milletvekili Erol; “Genel Başkanımızın her zaman yanındayız. Parti içinde bir kargaşanın ve endişenin yaratılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

CHP Milletvekili seçimde Cumhuriyet Halk Partisinin aldığı oylarla Elazığ’da bir başarı hikâyesi yazdıklarını belirten Gürsel Erol; “Bir ay içerisinde iki önemli seçim yaşadık, biri 14 Mayıs’ta 28. Dönem Milletvekilliği hem de Cumhurbaşkanlığı seçimi. 28 Mayıs Pazar Günü ’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Tur sonuçlarını yaşadık. Öncelikle bu seçimler ile ilgili kampanya sürecinde canı gönülden çalışan, gecesini gündüzüne katan Elazığ İl Örgütümüze, Kadın Kollarımıza, Gençlik kollarımıza, İlçe örgütlerimize, Disiplin Kuruluna, Belediye Meclis Üyelerimize emeği geçen herkese teşekkür ederim. Elazığ’da bir başarı hikâyesi yazdık. Tabi ki her seçimin sonuçları farklı değerlendirile bilir farklı algılanabilir ama Elazığ’da gerçekten örgütümüzün birlik ve beraberliği oluşturduğu güçten kaynaklı Elâzığ’da Türkiye genelinde rekor kırarak hem Milletvekilliğinde hem de 28 Mayıs’ta Genel Başkanımızın oyunun Cumhurbaşkanlığında artırılmasıyla ilgili bir hikâye yazdık. Bundan sonra da bu sürecin takipçisi olarak çalışmalarımızı daha hızlandıracağız. Örgütümüzle iç içe olarak daha fazla çalışacağız, önümüzdeki seçimlere hazırlanacağız.” dedi.

"UMUTSUZLUĞA GEREK YOK"
28 Mayıs seçim sonuçlarından sonra değerlendirme yapan Milletvekili Erol; “Cumhuriyet tarihimizde seçimler bir demokratik kültür ve gelenektir. Her seçimin kendine göre kazananı ve kaybedeni mutlaka vardır. Sonuç itibariyle milletin iradesi neyse o iradeye sahip çıkmak, tanımak ve saygı duymak hepimizin vatandaş olarak sorumluluklarından birisi. Bu seçim döneminde en fazla çalışan, yorulan, emek veren Genel Başkanımız. İnanılmaz bir performansla çalıştı, Türkiye’de yaşanan sorunların çözümüyle ilgili yaptığı politikalar, söylemler, mitingler, geziler, programlar inanılmaz bir kampanya yürüttü. Biz bile bu yaşımızda 60-70 günlük bir kampanyada serumlarla ayakta dururken Genel Başkanımız yaşına rağmen müthiş bir performans gösterdi. Alınan oya baktığımız zaman seçimin sonucu kazanmak kaybetmek üzerine yorumlanmalı ama alınan sonuca baktığımız zaman gelecekle ilgili çokta umutsuzluğa gerek yok. Seçim kazanılır da kaybedilir de gerekçeleri, şartları, koşulları çok farklıda olabilir ama ben öncelikle Genel Başkanımızı kutluyorum. Sonuç itibariyle elinden gelen bütün gayreti iyi niyetiyle ve inanılmaz bir performansla çalışma götürdü. Bu çalışmanın sonucunda seçimi kazansaydık Türkiye için daha farklı olacaktı daha özgürlükçü bir Türkiye yaratacaktık. Hakkın, hukukun ve adaletin daha kurumsal olarak işlediği bir Türkiye yaratacaktık. Sonuç itibariyle seçimi kaybetmenin de seçimin sonucu olarak değerlendirmek gerekiyor.” Dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZIN BAŞKANLIĞINI ASLA TARTIŞMAYA AÇMAYACAĞIZ”
28 Mayıs seçiminden sonra gündeme gelen CHP Genel Başkanı istifa söylemlerini değerlendiren Milletvekili Gürsel Erol; “Biz Genel Başkanımızın, Genel Başkanlığını asla tartışmaya açmayacağız. Genel Başkanımızın yanında yer alacağız. Genel Başkanımıza destek olacağız. Parti içinde bir kargaşanın ve endişenin yaratılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Çünkü biz Genel Başkanımızın bu işteki samimiyetine de iyi niyetine de, çalışkanlığına da güvenimiz Elazığ yönetimi olarak tamdır.” Dedi.

“13. CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I KUTLUYORUM”
13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kutlayan Milletvekili Erol; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da kutluyorum. Sonuç itibariyle ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı seçildi ve inşallah yeni dönemde kanunların geçerli olduğu, 85 Milyon yurttaşımızın yurttaşlık haklarının eşit olduğu, insanların ötekileştirilmediği ve ayrıştırılmadığı, devletin liyakatle yönetildiği bir dönemle yaşarız diye temenni ediyorum. Bize de bu durumda çok büyük bir yük bindi sonuç olarak Elazığ seçmeni “Cumhur ittifaka yeniden ülkeyi yönetme yetkisi veriyoruz ama bunların çalışmalarını denetlemek ve takip etmek için Cumhuriyet Halk partisinden Milletvekili olarak yeniden sana veriyoruz.” Dedi. Biz geçmişte olduğu gibi Elazığ’ın sesi olmaya, vicdanı olmaya, Ulusal basında Elazığ’ı gündeme getirmeye ve Elazığ’a sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın yeni seçilen arkadaşları sürecin içerisine dâhil etmek için daha çok çalışıp daha çok emek vereceğiz. Önümüzdeki dönem hem ilimiz için hem de ülkemiz için hayırlı olsun.” dedi.