İl Özel İdare, Leuchanka İle Görüşmelere Başladı

Elazığ İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı tarafından yapılan açıklamaya göre Yelena Leuchanka ile görüşmelere başlandığı bildirildi.

İl Özel İdare, Leuchanka İle Görüşmelere Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımla Elazığ İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı’nın, 38 yaşındaki Belaruslu Yelena Leuchanka ile görüşme yaptığı iddia edildi.  

İddialar üzerine Elazığ İl Özel İdare Kadın Basketbol Takımı yetkililerinden alınan bilgiye göre Belaruslu sporcu Yelena Leuchanka ile görüşmeler yapıldığı ancak henüz sözleşmenin imzalanmadığı bildirildi.

2015-2016 sezonunda Guangdong (Çin) takımına transfer olan Yelena Leuchanka, takımda 20,6 sayı, 13 ribaund ve 3,1 asist oratalaması ile oynamıştır.

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nda oynadığı 8 maçta ortalama 36,5 dakika sahada mücadele veren Yelena Leuchanka, 22,8 sayı, 18,5 ribaund ve 3,4 asist ortalaması ile oynamıştır.

2010 Dünya kupasında Beyaz Rusya ile dünya dördüncüsü olan Yelena Leachanka, bu turnuvada 15 sayı, 8.8 ribaund ile oynadı. 2014 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen ve turnuvanın en iyi pivotu olarak seçildiği Dünya Kadınlar Basketbol Turnuvasında ise 14 sayı, 13 ribaund ve 4.8 asist ortalamaları ile oynayan Yelena Leuchanka FIBA tarafından 2014 Dünya Kupası En Değerli Oyuncu ödülüne de aday gösterilmişti. Türkiye’de gerçekleştirilen son Kadınlar Basketbol Dünya Kupası’nda ise turnuvanın en iyi pivotu seçilmişti.