İşinizi Düzgün Yapın, Devleti Millete Mahçup Etmeyin!

Elazığ'da depremzedeler için TOKİ adına konut yapan bazı müteahhitler, inşaatlarda yaptıkları hatalarla devleti millete karşı mahcup duruma düşürüyor...

İşinizi Düzgün Yapın, Devleti Millete Mahçup Etmeyin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da depremzedeler için TOKİ adına konut yapan bazı müteahhitler, inşaatlarda yaptıkları hatalarla devleti millete karşı mahcup duruma düşürüyor. Elazığ'da bir şantiyede ortaya çıkan tablo şaşkınlık yarattı. Depremzedeler için yapılan bazı konutlarda taşıyıcı kolonlara ve perde duvarlara yeterince beton dökülmediği, kolonların içindeki demirlerin bariz bir şekilde dışarıda olduğu görüldü.  

DEVLET ŞEFKAT ELİNİ UZATTI
Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 37 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, binlerce konut ağır hasar görmüştü.
 
Depremin hemen ardından devletin tüm kurum ve kuruluşları anında vaziyet alarak Elazığ halkının yanında oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm bakanlar ve bürokratlar Elazığ'a gelerek depremzedelerin acısını paylaştı, vatandaşlara destek verdi. 

20 BİN KONUT YAPILACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ marifetiyle hızlı bir şekilde harekete geçerek kentin 11 ayrı noktasında toplu konut üretimine başladı.  Şehir genelinde toplam 20 bin konut inşa edecek olan TOKİ, bir yılda 8 Bin konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti. 12 Bin konutun da Haziran ayına kadar tamamlanması bekleniyor. 

İNŞAATLARDA HATALAR YAPILIYOR
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Elazığ'daki deprem konutlarını ihale yoluyla inşaat firmalarına yaptırıyor. Bazı firmalar hızlıca işlerini tamamlayıp teslim ederken, bazı firmaların inşaat faaliyetleri hala devam ediyor. 

Konumu, kat sayısı ve metrekaresi ile tartışmalara konu olan deprem konutları zaman zaman yapısal hatalarla da gündeme geliyor. Elazığ'da depremzedeler için yaptırılan konutlarda yaşanan sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. 

BETON DÖKÜMÜ ÖZENSİZ YAPILMIŞ
Elazığ merkez Abdullahpaşa Mahallesinde depremzedeler için konut yapımı devam ederken, bazı inşaatlarda özensiz beton dökümü yapıldığı, taşıyıcı kolonlara ve perde duvarlara yeterince beton dökülmediği, kolonların içindeki demirlerin bariz bir şekilde dışarıda olduğu görüldü. İnşaat işçilerinin ise dışarıda kalan demirleri sıva ile kapatmaya çalıştıkları gözlendi.

"ACİLEN TADİLAT YAPILMALI"
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız bir müteahhit, söz konusu hatanın inşaatın sağlamlığını etkileyecek kadar olmadığını, ancak acilen tamir harçları ile tadilatın yapılması gerektiğini kaydetti. Söz konusu inşaatlarda özensiz beton dökümü yapıldığına işaret eden müteahhit, yüklenici firmanın daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. 

"DEVLETİ MAHCUP ETMEYİN"
İnşaatlardaki sıkıntıyı fark eden bazı vatandaşlar, müteahhitlerin işlerini düzgün yapması çağrısında bulundu. 

Devletin tüm imkanlarıyla Elazığ'da olduğunu ve yaraları sarmaya çalıştığını ifade eden vatandaşlar, ihaleyle TOKİ adına inşaat yapan firmaların devleti mahcup edecek hatalar yapmamasını, yapılan hatalarında biran önce düzeltilmesi uyarısını yaptı.