Öğrenciler, Rektör Demirdağ'a Seslendiler

Fırat Üniversitesi öğrencileri Koronavirüs salgını sebebiyle sınavların uzaktan yapılması için sosyal medyada bir kampanya başlatarak seslerini Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ'a duyurmaya çalıştılar…

Öğrenciler, Rektör Demirdağ'a Seslendiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgını sebebiyle ülke genelindeki tüm üniversiteler eğitime ara vermiş ve bunun akabinde online eğitime geçilmişti. 

Bu kapsamda Fırat Üniversitesi de online eğitime geçerek dersleri internet üzerinden öğrencilerine vermeye başlamıştı.  Ancak öğrenciler internet üzerinden verilen derslerin sonunda olacakları sınavların da online olmasını istiyorlar. 

Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili bilgiler veren Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, sınavların online yapılması yerine derslikler de yapılmasına karar verildiğini açıklamıştı.

Bunun üzerine Fırat Üniversitesinde okuyan öğrenciler sosyal medya üzerinden #FinaliUzaktanYap hastagı ile başlattıkları kampanyada seslerini Rektör Demirdağ’a duyurmaya çalıştılar. Sosyal medyada gündem olan Fıratlı öğrenciler konuyla ilgili binlerce tweet atarak taleplerinin duyulması için çağrıda bulundular. 

Fırat Üniversitesi Öğrenci Topluluğu da yaptığı anket sonuçlarını sosyal medyadan paylaştı. Anketin sonuçlarına göre öğrencilerin büyük çoğunluğu alınan kararın olumsuz olduğunu belirterek sınavların online yapılmasını istediler. 

Haber: Erhan Bahçeci