'Oldukça Faydalı Bir Proje'

ELMÜTDER Yürütme Kurulu Üyesi Furkan Yüksel, 'Yeni Evim' konut projesini değerlendirerek, projenin Türkiye'de sosyal devlet ilkesiyle geliştirilen en kapsamlı projelerden biri olduğunu söyledi.

'Oldukça Faydalı Bir Proje'

ELMÜTDER Yürütme Kurulu Üyesi, İş İnsanı Furkan Yüksel, "Yeni Evim" Projesinin inşaat sektöründe yaşanan krizi hafifleteceğini belirterek, projenin oldukça faydalı olduğunu söyledi. Projenin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Yüksel, “Bu proje Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal devlet ilkesi kapsamında geliştirdiği en kapsamlı projelerden birisidir.” dedi.

"EN KAPSAMLI PROJELERDEN BİRİ"
İş İnsanı Yüksel yaptığı değerlendirmede; “yeni evim projesi özellikle son yıllarda yaşanmakta olan enflasyon sebebi ile inşaat sektöründe yaşanan krizi hafifletecek bir projedir. Enflasyon ve dolar kurundaki artış sebebiyle inşaat imalatları da bu doğrultuda artış göstermektedir. Bir süredir özellikle orta gelirli vatandaşların en temel hakkı olan mülkiyet hakkı kapsamında mal edinimi neredeyse imkansız hale gelmektedir. Bu sebep ile yeni evim projesini oldukça faydalı gördüğümü belirtmek isterim. Bu proje kapsamında konut kredisinde faiz oranı yüzde 0,69’dan başlayarak 15 yıl vade ile 5 milyon kredi verilmektedir açıklamaları bulunmaktadır. 1. Bölge İstanbul’da 5 milyon TL, 2. Bölge şehirlerde 3 milyon TL, 3. Bölge şehirlerde ise 2 milyon TL kadar verileceği belirtilerek bu şartları barındıran bir kredi ile faiz oranı yüzde 1,29’dan 0,69’a çekmiş durumdadır. Bu proje kapsamında vatandaşlar alacakları konutları 1 yıl oturma ve bu evi 5 yıl boyunca satmama şartına uymak durumundadırlar” dedi.

'Oldukça Faydalı Bir Proje'