OSB'ler Taleplerini Bakan Varank'a İletti!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSBÜK Yönetim Kurulu ve Ülke genelindeki OSB Başkanlarının katılımı ile videokonferans sistemi üzerinden istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya katılan OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Zülfü Altıntaş, Elazığ OSB ile 2. OSB'nin arıtma ve altyapı eksikliklerinin tamamlanmasını talep etti.

OSB'ler Taleplerini Bakan Varank'a İletti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin, pandemiye ve küresel ekonomideki tüm zorluklara rağmen sanayi üretimindeki gücünü koruduğunu dile getiren OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, yaşanan süreçte organize sanayi bölgelerinin katkısının kritik olduğunu anlattı. Kütükcü, “Bugün Türkiye istihdamını koruyorsa, bu başarının altında pandemiye rağmen tarihinde ilk kez 2 milyon istihdamı aşan organize sanayi bölgelerimiz vardır. Bu camia her zaman olduğu gibi, bu dönemde de üzerine düşeni hakkıyla yapmış, ülkemizin üretim gücüne güç katmıştır. OSBÜK ve OSB’ler olarak bu süreçte olumsuzluğa değil, çözüme odaklandık” dedi.

Kütükcü, sorunların çözümü içinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere tüm bakanlık ve ilgili kurumlarla istişarede bulunulduğunu hatırlattı. Pandemi sürecinde organize sanayi bölgelerinin elektrik tüketimine değinen Kütükcü, OSB’lerde elektrik tüketiminde güçlü bir toparlanma yaşandığına vurgu yaparak şu anda pozitif tarafta geçildiğini ve pandeminin kayıplarının telafi edildiğini söyledi.

Sanayicilerin taleplerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a ileten Başkan Kütükcü, ilçe bazlı teşvik sisteminin hayata geçirildiğini hatırlatarak bu önemli destek için teşekkür etti.

OBS’lerin ödenekleri 2021’de artırılacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın son 5 ayda attığı adımları özetleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yılın ikinci çeyreğinin küresel ekonomi ve Türkiye açısından zorlu geçtiğini söyledi.

Artan belirsizlik ile durma noktasına gelen dış ticaret ve iç talepteki düşüşün yeni bir düzen getirdiğini aktaran Bakan Varank, kaygan bir zeminde dengede durulmaya çalışıldığını ve Türkiye’nin bu konuda başarılı olduğunu söyledi. Verilen ekonomik mücadeleyle, bir çok ülkeden pozitif yönde ayrışıldığını söyleyen Bakan Varank, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde istihdam, finansman ve sosyal yardım alanlarında kritik adımlar attık. Sosyal Koruma Kalkanı alanındaki politikalarımızla 15 milyona yakın vatandaşımızın hayatına dokunduk. Kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneği ve sosyal destek programlarıyla vatandaşlarımıza 33 milyar liraya yakın ödeme yaptık. Sizlerin de özverisiyle, sanayi üretimi sokağa çıkma kısıtlamaları varken dahi durmadı” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından OSB’lerin talepleri istişare edildi.

Bakan Varank konuşmasında, 2021 yılında üretim, ihracat ve istihdam hedefi ile ekonominin büyümesini hedeflediklerini belirterek Ülke genelindeki OSB’ler için daha fazla ödenek ayrılarak, OSB’lerin talep ve beklentilerinin karşılanacağı müjdesini de paylaştı.