Palu Konağına 'BAHÇECİ' Damgası

Elazığ'ın kadim ilçesi Palu'da bulunan ve geçtiğimiz günlerde kaymakamlık tarafından ihaleyle kiralamaya çıkılan 'PALU KONAĞI' nın işletmesini bölgenin sevilen isimlerinden olan işadamı Nurettin Bahçeci aldı.

Palu Konağına 'BAHÇECİ' Damgası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihi ve kültürel zenginliklerini bir arada barındıran kadim ilçe Palu’da bulunan ve 2015 yılında faaliyete sokulan Palu Konağı’nın işletme ihalesi yapıldı.

KONAĞIN YENİ SAHİBİ "BAHÇECİ" OLDU
Yapılan ihalede verdiği teklifle, Türkiye’nin birçok ilinde turizm yatırımları ve işletmeciliği yapan bölgenin sevilen isimlerinden olan Nurettin Bahçeci ihaleyi kazanarak, işletmenin yeni sahibi oldu. 

Turizm işletmeleriyle Türkiye’nin dört bir yanında hem istihdama hem de ülke turizmine büyük katkılar sağlayan BGM Sağlık Hizmetleri, Turizm ve İnşaat Şirketleri Sahibi Nurettin Bahçeci, kendi memleketine ve  insanına hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu söyleyerek en kısa zamanda Palu Konağı’nı faaliyete sokacaklarını belirtti.

“EN KISA ZAMANDA FAALİYETE SOKACAĞIZ”
Konağın içeriğiyle ilgili bilgiler veren Bahçeci; “Bilindiği üzere bu konak 2015 yılında turistik tesis olsun diye yapıldı. Palu, Kovancılar, Karakoçan, Arıcak ve Alacakaya bölgesinin ilk turistik tesisi olsun diye inşa edilen konak 3 katlı, 5 yüz metrekarelik bir yapıdır. Tarihi formatta inşa edilmiş bir yapıda olan Palu Konağı, 2 buçuk dönüm bir arazi üzerine kurulmuş ve bölgenin yüz akı olan yapılardan biridir.” dedi.

Pandemi sürecinin getirdiği yasaklar sonucu şu anda işletmeyi geçici olarak halka açamadıklarını belirten Bahçeci, bu süreç içerisinde konakta bulunan eksiklikleri gidereceklerini ve birinci sınıf bir müessese olarak faaliyete sokacaklarını ifade etti.  

BAKIMSIZ HALİ TEPKİ TOPLAMIŞTI
Bilindiği üzere Palu Konağının bakımsız hali ile ilgili geçtiğimiz günlerde Elazığ Yeni Haber olarak gündeme getirmiş ve konağa sahip çıkılmasını ifade etmiştik. Haberimizin hemen ardından Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, olaya duyarsız kalmayarak konağa sahip çıkmış ve konak içinde daha önceki işletme sahibi tarafından alınan yaklaşık 100 Bin TL değerindeki malzemeyi satın alarak Palu Kaymakamlığına hibe etmişti. Ayrıca Başkan Şerifoğulları, konağın çevre düzenlemesi ile kamelyalarının da yenilenmesi için Elazığ Belediyesi olarak kendilerinin yapacaklarını belirtmişti.