Palu'ya Yeni Hastane!

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Palu ve Kovancılar ilçeleri arasında yapımına başlanılan 150 Yataklı Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi inşaat alanını ziyaret etti.

Palu'ya Yeni Hastane!

Temel kazı çalışması başlatılan hastane inşaat alanında incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat, yüklenici firma yetkilileri ile görüşerek, devam eden süreç hakkında bilgi aldı.
 

"2026 YILINDA HİZMETE BAŞLAYACAK"
Hastanenin fiziki alanı hakkında açıklama yapan Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat ” Uzun süredir yapımı planlanan ve proje aşamasından sonra ihalesi yapılarak temel kazı çalışmasına başlanan Palu-Kovancılar Devlet Hastanemiz, her iki ilçe ve bölgenin gelişimine katkı sağlayacaktır. 2026 yılında hizmete açılması planlanan hastane, 101,605,73 m2 arsa alanı üzerinde 44,117,66 m2 kapalı alana sahip inşa edilecektir. Yeni hastane binası hizmete açıldığında Palu ve Kovancılar ilçesinde mevcut hizmet vermekte olan hastane binalarından daha modern, konforlu tedavi alanlarına sahip olarak, ilimizin sağlık merkezi konumundaki misyonuna değer katacak ve modern tıp teknolojilerinden örnekler verecektir” dedi.

Palu'ya Yeni Hastane!

"HER İKİ İLÇEYE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK"
Her iki ilçenin ve bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetine yerinde kavuşacaklarını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat” 150 yatak kapasitesine sahip Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi, il merkezindeki hasta yoğunluğuna çözüm noktasında önemli katkıları olacaktır ve fark oluşturacaktır. Hastane tamamlandığında 32 adet tek kişilik hasta odası, 88 adet iki kişilik hasta odası, 12 yetişkin, 4 yenidoğan olmak üzere toplamda 16 Yoğun Bakım, 10 Dializ ve 2 mahkum yatak sayısına sahip olacaktır. Acil Serviste bay, bayan ve çocuk olmak üzere toplam 24 acil müşahade yatağı bulunan hastanede 4 ameliyathane salonu, 2 doğum salonu, 4 adet acil poliklinik ve 200 kişilik yemekhane yer alacaktır. 46 normal hasta muayene polikliniği ile hasta kabulünün yapılacağı hastanede diş üniteleri yanında bir çok özellikli branşlarda hizmet verilecektir. Uzun soluklu bir proje ve yerinde, zaruri bir hizmettir. Karar verilmesinde ve gelinen aşamada emeği geçen herkese teşekkür ederim ” şeklinde ifade etti.

Palu'ya Yeni Hastane!