'Pertek Köprüsü Acilen Yapılmalıdır'

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada Pertek Köprüsünü gündeme getirerek köprüye acil ihtiyaç var dedi...

'Pertek Köprüsü Acilen Yapılmalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde Pertek Köprüsünü gündeme taşıdı

Özellikle yaz aylarında binlerce aracın feribot sırası beklediğini ve inanılmaz bir zaman kaybı yaşadığını söyleyen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol; “Tunceli-Pertek yolu, Tunceli-Nazımiye yolu, Pertek-Hozat yolu, Pertek-Çemişgezek yolu, Hozat-Ovacık yolu tamamlandı, kısmen de şu anda hâlâ devam eden yollar var, bunlar doğru proje miydi? Evet, bunlar doğru proje. Özellikle Tunceli-Pertek-Elâzığ arasındaki yol son derece önemliydi. Şu anda şehirde yani Elâzığ ve Tunceli'yi birlikte değerlendireceksek bir köprüye acil ihtiyaç var Sayın Bakanım; bu da Pertek Köprüsü. Tunceli-Pertek yolu, son derece standartları yüksek bir yol yapıldı, şu anda Karadeniz- Elâzığ bağlantısı tamamen bu yol güzergâhından tercih edilen bir yol hâline geldi. Yazın özellikle burada binlerce araç feribotla karşıdan karşıya geçmek için inanılmaz bir zaman kaybı ve uzun kuyruklarla karşı karşıyadır" dedi. 

"PERTEK KÖPRÜSÜ GÜNDEME ALINMALIDIR"
Kömürhan Köprüsünün aciliyetinin olmadığını söyleyen Milletvekili Gürsel Erol; “Sayın Bakanım, ben Bakanlığınızın aslında yanlış bir uygulamasından öncelik sırasına göre projelerinizdeki hatadan da bahsetmek istiyorum, Elâzığ'da Kömürhan Köprüsü. Kömürhan Köprüsü eski, şu anda faaliyette olan Kömürhan Köprüsü değil, 1983 yılında başlamış, 1986 yılında faaliyete geçmiş, Keban Barajı'ndan sonra. Şu anda orada yeniden bir köprü yapıldı, Kömürhan Köprüsü yapıldı; yaklaşık maliyeti şu anda 9 milyon civarında. Mühendislik harikası bir köprü ama şu anda o bölgede acil ihtiyaç olan bir köprü müydü? Şu anda acil ihtiyaç olan bir köprü değildi çünkü zaten orada bir köprü vardı, duble yol vardı, çift şeritli bir yol vardı; orada bir tünel yapıldı, köprü yapıldı. Trafik akışıyla ilgili bir buçuk dakikalık zaman tasarrufu sağladı, yalnızca bir buçuk dakikalık. Bu, acil bir köprü değildi. Niye? Zigana Geçidi gibi veya iklim koşullarından kaynaklı tünel açılması, köprü yapılması gereken riskli bir alan da değildi; duble yoldu, çift şeritli yoldu, köprüyle ilgili herhangi bir sorun yoktu. Keşke kaynaklar doğru kullanılabilse yani bu köprünün yerine Pertek Köprüsü yapılmış olsaydı. Pertek Köprüsü şu anda acil bir ihtiyaç. Yani Karadeniz ile doğuyu birbirine bağlayan, hem nakliye taşımacılığında hem insan taşımacılığında ve insanların seyahatlerinde kullandıkları bir bölge hâline geldi ve inanılmaz şekilde bir talep var o bölgede. Özellikle Pertek Köprüsü'nün gündeme alınmasıyla ilgili talebimiz var Sayın Bakanım, bunu yalnızca Elâzığ Milletvekili olarak değil, geçmiş dönemde de Tunceli Milletvekili olduğum için acil bir ihtiyaç olarak söylüyoruz. Bu, yalnızca Elâzığ'ı, Tunceli'yi ilgilendiren bir yol da değil, Karadeniz'in kuzey-güney bağlantı hattını, kuzeyi ile güneyi bağlama hattıyla ilgili de inanılmaz zaman tasarrufu sağlayacak ve yolu kısaltacak bir proje.” İfadelerini kullandı.

"BASKİL İLÇE KARAYOLU YENİDEN YAPILMALIDIR"
Milletvekili Erol konuşmasının devamında Baskil ilçesinin karayolunun çok eski olduğunu ve kaza oranının da çok yüksek olduğunu dile getirdi.

Baskil yolunun gündeme alınmasını talep eden Erol; “Elâzığ'da kara yollarıyla ilgili bir talebimiz var mı? Genelde Karayolları Bölge Müdürlüğü Elâzığ'da çok başarılı bir bürokrasiye sahip. Geçmişten bugüne kadar -yalnızca bu dönemle ilgili değil- bir gelenek, bir kültür oturmuş Bölge Müdürlüğünde. Yollarımızla ilgili genel bir sorunumuz yok. Yalnızca Baskil ilçemizin yoluyla ilgili bir talebimiz var, diğer ilçelerimizin yolları standartları yüksek yollar ama Baskil ilçemiz hâlâ eski bir yol ve o yol kaza oranı çok yüksek bir yol. Baskil yolunun gündeme alınmasıyla ilgili bir talebimiz var. Pertek Köprüsü hem Tunceli için hem Elâzığ için hem Karadeniz için önemli bir güzergâhtır, önemli bir projedir; bu konuda Bakanlığınızın ve Karayolları Genel Müdürlüğünüzün ilgisini bekler, konuşmamı bitirirken tekrar bütçenizin hayırlı olmasını dilerim, saygılar sunarım.” ifadelerini kullandı.