Polat'tan Cimnastik Sporu Açıklaması!

Türkiye Cimnastik Federasyonu Elazığ İl Temsilcisi Ahmet Polat, sporun önemine vurgu yaparak cimnastik branşı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Polat'tan Cimnastik Sporu Açıklaması!

Türkiye Cimnastik Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Polat, tüm spor dallarının temeli olarak kabul edilen Cimnastikte günümüze kadar geçen tarihsel süreç boyunca önemli gelişmeler yaşanmış olduğunu ve insanoğlunun bu sporu erken yaşlarda yapması halinde daha başarılı olduğu sonucunu ortaya çıktığını dile getirdi. 

"CİMLASTİK, OLİMPİK BİR BRANŞ ÖZELLİĞİ TAŞIMAKTA"
İl Temsilcisi Polat, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi; ‘’Kız ve erkek çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine önemli ölçüde katkı sağlayan Cimnastik sporu olimpik bir branş olma özelliği de taşımaktadır. Fiziksel Yararları arasında estetik bir vücut görünümü kazandırmak, kasların dengeli bir şekilde dağılımını sağlar, sağlıklı bedensel gelişim yaşanmasını mümkün hale getirir ve boy-kilo dengesi kazandırır,  esneklik, sürat, patlayıcı kuvvet, dayanıklılık ve koordinasyon yeteneklerini geliştirir, diğer spor branşlarının alt yapısının oluşmasını sağlar, cimnastikçiler; spor branşları arasında en güçlü olan ve 
en esnek vücuda sahip olanlar arasındadır. Yapılan istatistiklere göre Cimnastik diğer spor branşlarına göre daha güvenlidir. Toplumsal yararları ise, hırs ve enerji faydalı bir şekilde harcanır, bireyin kendi kendini disipline etmesini sağlamak, özgüvenin ve yaratıcılığın gelişmesine katkı sağlaması, cimnastikçiler okul eğitiminde ise daha başarılıdır. Gençlerin sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarına katkı sağladığı gibi; yarışmalar kapsamında gerçekleşen seyahatler sosyalleşme, yardımlaşma, kültür ve tecrübe birikimi sağlamaktadır’’ dedi.

ANTRENÖR SAYIMIZ 5 OLDU
Polat, ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz sezon 2 antrenörle çalıştıklarını fakat yeni sezonda 3 bayan 2 erkek olmak üzere toplamda antrenör sayılarının 5’e yükseldiğini belirterek; ‘’İlimizde Fuat Fırat Ünlü ile Yurdagül Yıldırım ile çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Fakat şimdi yaz okulu faaliyetleri başlamasıyla Kemal Çakıcı ve Ayyüce Uzunoğlu hocalarımız ücretli olarak göreve başladılar. En son olarak da Bingöl ilinden ilimize tayinle gelen Arzu Güneş hocamızla antrenör sayımızı 5’e çıkarttık. Evlatlarımız alacakları eğitim daha ferdi bir boyuta taşındı işin açıkçası. Önceki yıllarda tüm yük Yurdagül ve Fuat hocalarımızın omuzlarındaydı. 3 hocamızın katılımıyla antrenmanlar daha verimli ve daha başarılı sonuçlar alacağımıza inancım tam’’ dedi.