Sivrice'de Termal Su Aramalarına Başlandı

Elazığ'da, Karakoçan ve Cip Köyünde çıkan termal sulardan sonra İl Özel İdaresi ekipleri Sivrice ilçesinde de jeotermal su için aramalara başladı.

Sivrice'de Termal Su Aramalarına Başlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karakoçan ve Cip köyünde bulunan ve 2 bin 800 metre derinliğinde çıkan 60 derece sıcaklıkta olan Cip Köyü Jeotermal suyun ardından Elazığ’da jeotermal su aramaları çalışmaları hız kazandı.

Bu kapsamda İl Özel İdaresi ekipleri Sivrice ilçesinde de termal su aramalarına başladı. 

Yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “İlimizde jeotermal varlığının ortaya çıkarılması ve yatırım imkânlarının belirlenmesi amacıyla Sivrice ilçesinde jeotermal suyu bulunma potansiyeli olan bölgelerde ön etüt çalışmalarına başlamış bulunmaktayız.  Etüt maliyetinin idaremizce karşılandığı çalışmada jeotermal kaynakların belirlenmesi adına gerekli olan jeofizik etüt çalışmaları MTA teknik elemanlarınca yürütülmektedir.’’dedi.

Sabuncu,’’Belirlenen bölgelerde etüt çalışmalarının yapılabilmesi için gerekli olan ruhsatlar Maden İşleri Genel Müdürlüğünden alınmıştır.Yapılan çalışmaların temel amacı ilimizin jeotermal kaynak potansiyelinin ortaya konulması ve ilimizin zengin turizm potansiyeline termal turizmini de ilave etmektir” dedi.