'TKDK Olarak 2021 Yılına Güçlü Bir Merhaba Diyerek Başlıyoruz'

TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin verdiği müjdenin ardından açıklama yaptı.

'TKDK Olarak 2021 Yılına Güçlü Bir Merhaba Diyerek Başlıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin verdiği müjdenin ardından açıklama yaptı.

İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, “Sayın Bakan’ımızın açıkladığı Pandemi Sürecinde Kırsal Kalkınma Hamlesini 2021’e güçlü bir merhaba diyerek başlıyoruz. Elazığ’ımızın da bu merhabamızı güçlü bir şekilde cevaplandırmasını bekliyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli 7 Ocak tarihinde yatırımcıların beklediği müjdeyi verdi. Bakan Pakdemirli, “Toplam hibe desteği bütçesi 125 milyon avro yani yaklaşık 1.2 milyar TL olan PARD-II 10. Başvuru Çağrısı için ilanına çıktık” dedi. TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, “Sayın Bakan’ımızın açıkladığı Pandemi Sürecinde Kırsal Kalkınma Hamlesini 2021’e güçlü bir merhaba diyerek başlıyoruz. Elazığ’ımızın da bu merhabamızı güçlü bir şekilde cevaplandırmasını bekliyoruz” dedi.

YILMAZ: 125 MİLYON AVROLUK BİR BÜTÇEYİ YATIRIMCILARA KULLANDIRTACAĞIZ
TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü personelleriyle bir araya gelen İl Koordinatörü Yılmaz, “2020 yılını Elazığ olarak hem deprem hem pandemi ile mücadele ederek geçirmiş olmamıza rağmen iyi bir sonuç elde ettik. 2021’e girişte Sayın Bakanımızın açıkladığı Pandemi Sürecinde Kırsal Kalkınma Hamlesinin Elazığ’da en iyi derecede karşılık bulması için şimdiye kadar yaptığımız özverili çalışmaların bu dönemde devam edecek. Elazığ TKDK’nın değerli personelleri; 2020 yılını hatıralarda pek hoş hatırlanmayacak anılarla geride bıraktık diyebiliriz. Ancak Koordinatörlüğümüz çalışma ve başarı performansı açısından övgüyle hatırlanacak bir yıl olarak tamamladık. Pandemi Sürecinde Kırsal Kalkınma Hamlesini taçlandırmamız için 125 milyon avroluk bir bütçeyi yatırımcılara kullandırtacağız. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalar, TKDK’nın Elazığ’da yatırımcı dostu bir kurum olduğunu göstermiştir. Bu duruş şimdiye kadar başarılı yatırımların da hayata geçirilmesine vesile olmuştur. Bu anlamlı başarılarda ki en güzel payın sahibi tabi ki siz değerli personellerimizsiniz” diye kaydetti.

YILMAZ: PANDEMİNİN ETKİLERİNİ ELAZIĞ’DA SIFIRLAYACAĞIZ
İl Koordinatörü Yılmaz, “Ben, İl Koordinatörü olarak böyle bir ekiple çalıştığım için kendimi şanslı görüyorum. İnşallah bu gayretlerimizi daha üst noktalarda başarılı çalışmalarla taçlandırıp pandeminin etkilerini Elazığ’da sıfırlayacağız. Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin açıkladığı 10. Çağrı programında, 101-Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar alanında %50-70 hibe olmak üzere yatırımcıların kullanabileceği 45 milyon avro, 103- Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması tedbirinde %40-50 hibe olmak üzere yatırımcıların kullanabileceği 80 milyon avro olmak üzere toplam 125 milyon avroluk bütçeden Elazığ’ın en üst derecede faydalanabilmesi için çalışacağız. Her tarafı saran ve hala ciddi şekilde etkisini sürdüren bir virüsün ekonomik zararları var. Onuncu çağrı döneminde inşallah Elazığ’da ciddi yatırımların yapılmasını sağlayacak adımların atılmasını sağlayacağız. Pandemi sürecinde alınan kararlara uyarak yatırımcılarımıza ulaşmaya çalışacağız. Yani sözün özü bu bütçeyi yatırımcıya dağıtmakta ısrarcıyız ve ısrarcı olduğumuzu anlatacağız. Yatırım alanlarına baktığımızda; Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Yatırımlarına destek verilecektir” dedi.

YILMAZ: PLANLI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEKTİR
TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, “Türkiye genelinde 42 İl Koordinatörlüğü ile yatırımcıya hizmet vererek adeta yatırımcı markası olan TKDK, Elazığ’da sürdürülebilir yatırımların faaliyete geçmesi için planlı bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir. Yatırımlar KDV den muaf olacaktır. Yine bu çağrı döneminde en önemli değişikliklerden bir tanesi olan yatırımcının toplam hibe sinin %50 sini yatırıma başlamadan avans olarak alabilmesi imkanıdır. Tek başına bu değişiklik yatırımcıya bu parayı kullandırtmak istediğimizin ibaresidir. Şimdi bu gibi değişikliklerden en iyi şekilde faydalanarak kurulacak olan yatırımların Elazığ’ın ekonomik havasına olumlu katkı sağlayıp Onuncu Çağrı döneminin yatırımcıya ve bu alanda faaliyet gösteren tüm paydaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Bu dönemde proje sunacak yatırımcılarımızın Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar projelerini 15.02.2021 - 16.03.2021, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar alanında ki projelerini ise 15.02.2021 - 23.03.2021 tarihleri arasında Kurumumuza sunmalarını bekliyorum” ifadelerini kullandı.