Türkiye'de İlk Defa Elazığ'da Hayata Geçirildi

Dünyada Gelişmekte olan, topla oynanan Takım Oyunu olan Catchball, Türkiye'de İlk defa Elazığ'da Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesinde Resmi olarak hayata geçirildi.

Türkiye'de İlk Defa Elazığ'da Hayata Geçirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uluslararası Catchball Federasyonu tarafından Resmi olarak, Catchball Türkiye temsilciliği alan Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Öğretim Üyesi Prof.Dr.Sebahattin Devecioğlu; Uluslararası Catchbal Federasyou (ICF) ile iletişime geçerek, Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölümü olarak ICF’ye üye olduklarını ve takım kurma, lig ve organizasyon düzenleme yetkisi alarak, Türkiye’de Catchball oyununu geliştirip yaygınlaştırarak, federasyonlaşma sürecini başlatacaklarını ifade etti.

Çalışmalara, Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Eyyüp Yıldırım ve Öğretim Üyesi, Doç.Dr. Fatih Mehmet Uğurlu ile birlikte komite oluşturarak, Spor Bilimleri Fakülte bünyesinde öğrenim gören, daha önce Hentbol ve Voleybol oynamış, Bayan Gönüllü Öğrencilerle birlikte Catchball Türkiye Takımını kurarak, Resmi olarak başladıklarını bildirdi.

Catchball, bir takım top oyunu olarak voleybol filesi bulunan bir voleybol sahasında 6 kişilik iki takım tarafından oynanmaktadır. Oyunun amacı, topu filenin üzerinden geçirerek rakibin sahasında yere vurmak ve rakibin aynı çabasını engellemektir. Catchball ve Voleybol arasındaki temel fark, Catchball oyuncularının pas geçmeden önce iki eliyle topu yakalamaları gerektiğidir (bu nedenle adı “Catchball” dır ). Top file üzerinden rakiplere atılan bir servis ile oyuna kazandırılmaktadır. Top, oyun sahasında toplanana, “dışarı” çıkıncaya veya bir takım topu düzgün bir şekilde geri veremediği sürece oyun devam etmektedir.

Spor otoriteleri; tüm dünyada her yaştaki kadına yönelik rekabetçi Catchball sporu yaymakta ve geliştirmektedir. Dünyanın önde gelen spor kurum ve kuruluşları, Catchball’ ın kadınları birleştirme, güçlendirme ve onların spora katılımını ve liderliğini geliştirme potansiyeline sahip olduğunun farkındadır. Catchball kadınları yıllarca süren fiziksel hareketsizlikten sonra, spor ve sosyal bir ortamda bir araya gelmeleri için teşvik etmektedir. Catchball gibi bir takım sporuna dahil olmak, kadının refahına ve sağlığına katkıda bulunmakta ve sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzını sürdürmek için bir araç olduğu bilinmektedir.