Tüylenme Hastalığına Dikkat!

Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur, kadınlarda tüylenme hastalığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tüylenme Hastalığına Dikkat!

Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur, kadınlarda tüylenme hastalığının en çok doğurganlık döneminde oluştuğunu belirtti.

"YÜZDE 20 ORANINDA GÖRÜLEN BİR HASTALIK"
Doç. Dr. Kader Uğur, tüylenmenin doğurganlık çağında görüldüğünü, toplumda kadın cinste yüzde yirmi oranında görülen bir hastalık olduğunu, daha sıklıkla hormonal bozukluklarla veya ancak nedeni belli olmayan durumlarda da ortaya çıktığını söyledi. Çoğu zaman genç bayanlarda adet düzensizliği, vücutta erkek tipi kıllanma nedeni ile Endokrinoloji polikliniğine başvurduklarını belirten Uğur, bu grup hastalarda hormonal bozukluk veya genetik olarak tüylenmenin dışında diğer önemli gözüken hastalıklarında bulunduğunu ve bunun için; böbrek üstü bezine ait problemler, yumurtalığa ait problemler açısından ileri inceleme, hormonal değerlendirme ve görüntülemenin yapılması gerektiğini ifade etti.

"BU TİP HASTALARIN YARDIM ALMALARI GEREKMEKTEDİR"
Doç. Dr. Uğur, hormonal bozukluk saptandığında bu açıdan hastalara doğurganlık döneminde hem hormonal açıdan dengeyi sağlamak için hem de tüylenme açısından hastaların daha konforlu yaşayabilmeleri adına medikal tedaviler, ilaç tedavileri, kozmetik tedaviler, psiko tedavilerin uygulandığını, diğer bölümlerden de yardım alınmasının uygun olacağını da dile getirdi.