Vali Kaldırım'dan Kutlama Mesajı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 'Türk basınında sansürün kaldırılışının miladı olarak kutlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı, demokratik hayatın ve özgür basının önemli bir kilometre taşıdır' dedi.

Vali Kaldırım'dan Kutlama Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla  bir kutlama mesajı yayınladı. 

"24 Temmuz Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının Miladıdır"

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Türk basınında sansürün kaldırılışının miladı olarak kutlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı, demokratik hayatın ve özgür basının önemli bir kilometre taşıdır" dedi. 

Vali Kaldırım mesajında; "Demokratik ve modern yönetim sisteminin vazgeçilmez unsurlarından olan basın, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile kamu arasındaki iletişimin sağlıklı bir zemine oturtulması, kamuoyunun daha duyarlı ve işlevsel hale getirilmesi gibi önemli görev ve sorumlulukların yanı sıra, kapsayıcı ve katılımcı yönetimin temel aracıdır. Milli, manevi ve toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve hukuku temel alarak görevini yerine getiren basın şeffaf, demokratik, hukuk devleti anlayışının tam olarak yerleşmesinde üzerine düşen görevi duyarlılıkla yerine getirmeye devam edecektir. Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü vesilesiyle, mesai kavramı gözetmeden, özverili şekilde  görevlerini ifa etmeye çalışan tüm basın mensuplarının ‘24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar çalışmalarında başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.