Erhan Bahçeci

Elazığ'a Gelen Yabancı(!)

Erhan Bahçeci

Edebiyat dünyasında Tolstoy'a atfedilen güzel bir söz vardır ; “Tüm muhteşem hikâyeler iki şekilde başlar: “Ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir.” 

İşte Elazığ'ın muhteşem hikayesi de böyle başlayacak gibi...

Seçim dönemi aday listesinde ismi görülünce :  - “Bu yabancı da (!) kim ? - Tanımıyoruz ! - Aday adayı bile değildi kim bunu niye gösterdi?” gibi soruların gölgesinde çalışmalarına başlayan AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, güler yüzü, sempatik duruşu, sorunlara direk çözüm odaklı eğilmesi, parti, fikir, mahalle, ilçe ayırt etmeksizin her kesime ve herkese eşit mesafede kucaklayıcı bir perspektif üzerinden yaklaşımı ile kendisi hakkında yapılan art niyetli negatif propagandayı pozitife çevirmeyi başardı.

Aslında Elazığ'ın tanınan ve bilinen soylu bir ailesinin ferdi olan Nazırlı, pek bilinmese de parti içinde çok emek harcamış, teşkilatçılığı bilen, parti formasyonuna sahip biri. Daha ilk günlerinde öncelikle partinin sonrasında ise şehrin sorunlarını iyi analiz eden ve çevresine de bunları teyit ettiren biri olarak bu sorunların çözümü için adımlar atıp, seçim stratejisini de bunun üzerine kurgulayıp çalışmalara başlayan Nazırlı, alışılagelmiş siyasi aktörlerden farklı olacağını yavaştan hissettiriyor.

Sessiz sedasız hızlı reflekslerle THY Elazığ il müdürlüğünün Malatya'ya bağlanmasının önüne geçen Nazırlı, bir taraftan da sosyal medya üzerinden gelen hemşehri sorunlarını yakından takip edip çözüme odaklanıyor. Siyasete meraklı olanlar ve Elazığ halkı acaba seçimden sonra da bu farklılık devam edecek mi diye beklerken, Nazırlı'dan üç önemli atak geldi. 

Birincisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' temalı yeni dönem söylemine Milletvekili Nazırlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile hemşehrilerine "-Tevdi ettiğiniz görevin gereği olarak Ankara'daki görüşmelerin akabinde -TÜRKİYE YÜZYILI'NDA ELAZIĞ'I MERKEZE ALMA- hususunda çalışmalarımıza hızlı şekilde başlıyoruz...' diye seslenerek vizyon ufkunun genişliğini gösterdi. 

İkinci olarak, 'Elazığ için nöbetteyim' programlarıyla her hafta bir ilçede halk ile ru-be-ru buluşmak, bunun ilkini Baskil ve ardından Keban ilçesi ile gerçekleştirdi de. 

Üçüncü farklılık ise, Elazığ için çok önemli olan bir program ve kamuoyunda olumlu tepki alan ; 'Elazığ Resmi Kurumlar Bilgilendirme Toplantısı…' 

Elazığ'da ilk defa yapılan toplantı başka bir ilki de içinde barındırıyor, sadece AK Parti vekilleri olarak değil, Cumhur ittifakı ortaklarından MHP Milletvekili Semih Işıkver ve yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılını birlikte inşa edelim' çağrısına uyularak muhalefet Milletvekili CHP 'li Gürsel Erol'da toplantıya davet edildi.

Nazırlı'nın girişimleri ve organizasyonu ile hayata geçen program, başta Elazığ Valisi Ömer Toraman ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları olmak üzere devletin kurumlarını, siyasetçilerini, halkın en yakın ve ilk kademe temsilcileri olan muhtarları bir araya getirerek misyon ahengi ve hizmet senkronizasyonu sağlama amacı ile sorunları direk muhatabından dinleme ve ilk elden çözüm geliştirme üzerine kuruldu..

Görülüyor ki Nazırlı, kısır siyasi çekişmelerden uzak bir şekilde nasıl daha iyi ve hızlı hizmet edebilirimin derdini taşıyor, ümit ediyoruz ki şehrimize gelen bu yabancı (!) ile muhteşem hikayemiz başlamış olsun ve devam etsin.

Tabi şehrimizde bir ilk olan bu toplantının ve bunun öncülüğünü başlatan AK Partili Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı’yı yürekten tebrik etmek gerek. Bu şehrin ve de özellikle siyasetçilerinin birliktelik ruhu içerisinde kenetlenip, Elazığ’ı bölgede her anlamda kalkınmış bir şehir haline getirmesi hepimizin ortak isteği…

Umarız ki, bu birliktelik hep daim olur…

Yazarın Diğer Yazıları