Şefik Dinç

Gençlik Merkezleri BEYAZ, Tiffany Tomato BORDO

Şefik Dinç

Yazımın başlığını ilimizin sembol renkleri olan bordo beyazdan esinlenerek  Gençlik Merkezleri ve Tiffany Tomato olarak seçtim. Son zamanlarda ilimizde artarda açılan gençlik merkezleri de Tiffany Tomato'nun ismini verdiği Bordo spor kulübü de Elazığ gençliği adına ilimizde gerçekleşen çok özel gelişmeler.

Geçtiğimiz günlerde Akçakiraz, Yazıkonak ve Yurtbaşında gençlik merkezlerinin açılışı yapıldı. Akçakiraz Beldesi’nde 4 adet futbol sahası, 4 adet açık voleybol ve basketbol sahası ,Yazıkonak Beldesi’nde 1 adet halı saha, 1 Adet açık voleybol ve basketbol sahası, Yurtbaşı Beldesi’nde Nizami futbol sahası ve 2 adet halı saha hizmete girdi. Bütün bu hizmetler bu beldelerin tarihinde görülmemiş büyük yatırımlar. Yurtbaşı beldesindeki futbol sahası bölgeye hitap etmesi açısından çok önemli bir yatırım. Sadece bu beldeler için değil son yıllarda spor salonları, stadyumlar, yurtlar, gençlik merkezleri gibi gençlik için yapılan yatırımlar cumhuriyet tarihinde ilimiz ve ülkemiz için daha önce görülmemiş yatırımlar. 

Gençliğe önem veren ve son zamanlarda çok büyük yatırımlar yapan bir devlet, gençliğe ve spora hizmet etmek için gece gündüz çalışan çok çalışkan bir Gençlik Spor İl Müdürü, Elazığ’ın bütün sorunlarıyla yakınan ilgilenen ve çözüme kavuşturan bir vali, beldelerine yapılan yatırımlarda ellerinden gelen katkının fazlasını sunan belediye başkanları  ve kendilerine gelen bütün talepleri değerlendiren sorunların takipçisi olan milletvekilleri var. Bu kadar var bir araya geldiğinde son zamanlarda yapılan yatırımlar da kaçınılmaz oluyor. Elazığlılar olarak Gençlik ve Spor alanında yapılan bu yatırımların şehrimizin bütün ihtiyaçlarına da yansıması ve her alanda tesislerimizin ve yatırımların artması ortak dileğimiz.

Bende bir Akçakirazlı olarak yapılan yatırımlardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yurtbaşı beldesinde yapılan ve bütün bölgeye hitap eden nizami futbol sahası gibi yine bölgenin ihtiyacı olan bir kapalı spor salonunda gerek havaalanı yakın olması gerek Diyarbakır ve Bingöl karayollarının ortasında kalması ,il merkezine yakın olması gibi coğrafi konumu gereği, gerekse bölgenin genç nüfus yoğunluğu açısından ve voleybol gibi salon sporlarında Akçakirazın senelerdir ilimizi temsil eden, geçmişte profesyonel liglerde ilimizi temsil etmiş takımlarının olması, bu alanda lisanslı bir çok sporcusunun olması dolayısı ile, kongre fuar ve spor salonu gibi ihtiyaçlarının tümünü karşılaya bilen çok amaçlı bir spor salonu yapılmasını hayal ediyorum. 

Yazımın başlığına taşıdığım Tiffany Tomato Bordo spor voleybol takımına gelecek olursak, Elazığ’da özel bir firmanın amatör bir branşa bu seviyede sponsor olması bence çok önemli ve bir çok benzer yeniliğin önünü açacak örnek bir davranış. Umarım bu tür girişimlerin sayısı artar ve amatör branşlarda ilimizde hak ettiği değeri görür. Geçtiğimiz Pazar günü müthiş bir geri dönüş yaparak İlbank Spor Kulübünü 0-2 geriden gelip 3—2 yenen Bordo Spor Voleybol takımını kutluyorum.

Yine aynı günün sabahında Bordo Spor Voleybol Takımı yararına düzenlenen sabah kahvaltısında isminin açıklanmasını istemeyen bir iş adamının kahvaltıya Gazi Huzur Evi sakinlerini davet etmesi ve onların masraflarını karşılaması gerçekten çok büyük bir incelik. Bu iş adamımızın göstermiş olduğu incelik voleybol branşının ve bu branşa gönül verenlerin naifliği gösteriyor.

Amatör branşlarda faaliyet gösteren takımlarımızın ve bu branşlara destek olan gönüllülerimizin sayısının artması dileğiyle…
 

Yazarın Diğer Yazıları