'İlçe Adliyeleri Yeniden Açılmalı'

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, TBMM'de söz alarak, Elazığ'da kapatılan ilçe adliyelerinin yeniden açılmasını talep etti.

'İlçe Adliyeleri Yeniden Açılmalı'

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak, Türkiye’de avukat sayısının rekor seviyede artığını belirterek, yeni bir düzenlemeyi işaret etti.

Milletvekili Işıkver, Elazığ’da kapatılan ilçe adliyelerinin de yeniden açılmasını ve bölge idare mahkemesi kurulmasını talep etti.

"İLÇE ADLİYELERİ YENİDEN AÇILMALI"
Milletvekili Işıkver, TBMM'de yaptığı konuşmadan; “Türkiye Barolar Birliğinin verilerine göre avukat sayısının son yıllarda rekor seviyede arttığı görülmektedir. 2012’de 78 bin olan avukat sayısı 2022 sonunda, yüzde 123 artışla 174 bin olmuştur. Hukuk fakültelerinin sayısının ve fakülte kontenjanlarının düşürülmesi ve stajyer avukatların sosyal güvencelerinin bulunmamasıyla ilgili bir düzenlemeye gidilmesi gerekmektedir. Ayrıca, seçim bölgem Elâzığ’da uzun zaman önce kapatılan ilçe adliyelerinin hemşehrilerimin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda yeniden hizmete alınması gerekmektedir. Özellikle Sivrice ve Baskil ilçemizde adliye bulunmaması birtakım aksaklıklara sebep olmaktadır. Yine Elazığ'da bölge idare mahkemesi kurulması ilimiz için büyük bir önem arz etmektedir. Bu gibi hususlarda gerekli düzenlemelerin yapılacağına inancımız tamdır.” dedi.