Erhan Bahçeci

Elazığ'da Güzel Şeyler Oluyor

Erhan Bahçeci

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hafta sonu, ilimizde güzel bir program gerçekleştirildi. Yaklaşık 320 Anadolu Medyasını temsilen, başkanlığını Sinan Burhan’ın yaptığı, uydudan yayın yapan kanalların Genel Yayın Yönetmenlerinin yer aldığı ve Kanal Fırat’ın “Türkiye’nin En İyi Yerel Kanalı” ödülünün alınmasında büyük emekleri olan,  medar-ı iftiharımız, başarılı, gazeteci Kanal Fırat, Kanal E Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da aralarında bulunduğu dernek yönetimi tarafından şehrimizde gerçekleştirilen “Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Rolü” adlı panele ilgi büyüktü.

Ekranların daimi yüzleri olan Şebnem Bursalı, Mehmet Acet, Hadi Özışık ve diğer gazetecilerin sunduğu panelde özellikle gençlerin katılımı yoğundu. Çünkü program genç nesillerimizi yok etmeye çalışan uyuşturucu illetinin “medya” aracılığıyla gelecek nesillerimizi nasıl etki altına almaya çalışmasını anlattığı için gençlerimizin yakın ilgisiyle karşılandı.

Aslında gönül ister ki, bu tür programların sık sık yapılması ve alanında uzman kişiler tarafından daima gündeme getirilmesi lazım. Özellikle bu alanda hayatının büyük bölümünü sigara, uyuşturucu ve zararlı alışkanlıkların mücadelesine adayan ve bu programın ilimizde yapılması için gayret gösteren Elazığ’ın ablası Sayın Prof. Dr. Yasemin Açık’a şükranlarımı sunuyorum.

Sayın Açık, gençleri bu tür alışkanlıklardan uzak tutmak için yıllarca mücadele etmiş, bir “abla” şefkatiyle gerek genç nesillere gerekse de bayanlara sahip çıkmıştır. Elazığ’ın ablası diyorum, çünkü o, şehrimizdeki birçok ailenin ekmek kapısına vesile olmuş, kendi memleketinden kazandığını yine kendi memleketinin insanıyla paylaşmasını bilmiştir. Bu yüzdendir ki, Allah kendisinden razı olsun diyorum.

Bu, dolu dolu programın ilimizde düzenlenmesi ve ülkemizin alanında başarılı olmuş gazetecilerinin katılımıyla ulusal medyada dikkatleri şehrimize çekmesi Elazığ’ımızın tanıtımı açısından güzel şeylere vesile olduğunu görmüş olmaktayız. İnşallah bu tür etkinliklerle şehrimiz ulusal medyada adından sıkça söz ettirmeyi başarır diye ümit ediyorum.

*****

Hafta sonu düzenlenen bu güzel etkinliğin yanında bir de şehrin ekonomisinin canlanması ve esnaflarımızın bölgedeki müşterileriyle buluşmasını sağlayan “Elazığ İnşaat, Mobilya, Dekorasyon ve Teknolojileri” fuarı düzenlendi. Yaklaşık 110 firmanın yer aldığı fuar ile şehrimizin ekonomik gelişimi, markalaşması ve uluslararası pazarlara açılmasına hedefleri olan esnaflarımız için önem teşkil etmektedir.  

Son yıllarda Elazığ’ımızda peş peşe gerçekleşen fuarlar bölgemizin tanıtımına katma değer katmıştır.

Tabi bu güzel fuarların yapılmasının yanı sıra yıllardır sorun olan sanayicimizin, esnafımızın ve şehrimizin markalaşması için kalıcı bir fuar alanın olması artık zorunlu hale gelmiştir.

Kalıcı bir fuar alanın yapılması hem ekonomimize hem de şehrimize önemli katkılar sağlayacaktır.

*****

Panel, fuar derken bir de Elazığ’ın tanıtımı amacıyla önümüzdeki günlerde 4 - 7 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da,  Elazığ Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım’ın öncülüğünde “Elazığ Tanıtım Günleri” düzenlenecek.

Atandığı günden bu yana ilimiz için büyük gayretler gösteren Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım, bu tanıtım günleri ile özel olarak ilgilenmekte ve destek sağlamakta. İlimizin kalkınması için çaba harcayan Sayın Çetin Oktay Kaldırım’a şükranlarımı sunuyorum.

*****

Son olarak bir güzel etkinliğin daha yapılacağını duyurmak isterim. 11-13 Ekim tarihleri arasında Fırat Üniversitesi, Palu Kaymakamlığı ve Palu Belediyesi’nin öncülüğünde Palu Kültür ve Dayanışma Derneğinin de katkı sağladığı “Uluslarası Palu Sempozyumu” gerçekleşecek.

Elazığ’da ilk defa, bir ilçe için “uluslarası sempozyum” düzenlenen Palu’nun tarihi, kültürü ve geçmişte yaşanan olayları uzman tarihçi hocalar ve katılımcılar tarafından detaylı bir şekilde ele alınarak anlatılacak.

Şimdiden ajandalarınıza 4-7 ila 11-13 Ekim tarihlerini not edin derim.

 

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları