Şefik Dinç

İki Federasyon, İki Seçim ve Sahipsiz Elazığ

Şefik Dinç

Sahipsizlik; yıllar önce Elazığspor müsabakalarında tanıştığımız bir kelime. Komşu şehirlerle maç yaparken Elazığspor öne geçtiğinde rakip komşu şehir taraftarlarının kendi şehirlerinin adının önüne koyarak yaptıkları tezahüratla öğrendik bir şehrin sahipsizliğini, o gün rakiplerin kendi şehirlerinin sahipsizliğine tepki olarak ortaya çıkardığı bu tezahüratı büyük Elazığspor taraftarları olarak birazcık ta küçümseyerek dinlerdik. Sahipsizlik son yıllarda maalesef bölgede en çok bizim şehrimizde dillendirilir oldu. Kendi aramızda sıkça dillendirmekte beis görmediğimiz ulusalda gündeme gelince içimizin acıdığı bir kalıp haline geldi ‘Sahipsiz Elazığ’ sloganı.

Bir şehrin sahibi kimdir. Bir şehrin sahibi kim olmalıdır. Bir şehrin sahibi o şehri sevenler ve o şehrin lobi gücüdür. Lobi gücünün yönetenler üzerinde yarattığı baskı büyüklüğüdür. Sahipsiz Elazığ sloganının en büyük sebeplerinden birisi sahiplilik noktasında saç ayaklarından birinin eksik olmasıdır. Elazığ’ın seveni çok maalesef lobisi yok. Bununda nedeni birlik beraberlik sağlayamamız...

Ülkemizin iki büyük  federasyonu, Atletizm Federasyonun ve Türkiye Özel Sporcular Spor Fedarasyonunun (TOSSFED) seçimleri yaklaşmakta ve bu iki federasyona da iki Elazığlı başkan adayı var. Alın size lobi, alın size bu branşlarda Elazığ’ımızın sahipsiz kalmaması için fırsat.  Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonuna Muhammet Abdullah Tuncay Bey, Atletizm federasyonuna Necdet Ayaz Bey adaylar.

Bir çok alanda olduğu gibi lobisizlik yüzünden spor alanında da bir çok imkandan mahrum kalan Elazığlı sporcu ve spor severler had safhadayken özel çocuklarımızın halini yazmama bile gerek yok sanırım, tahmin etmekte zorlanmayacağınızı düşünüyorum. İlimizde bu anlamda bu fırsatlardan istifade etmeyi bekleyen yüzlerce özel çocuk var. Bu çocukların her imkandan en iyi şekilde faydalanması sağlamak, bu sorumluluk insan olarak toplum olarak Elazığ halkı olarak hepimizin sorumluluğundadır. TOSSFED in başkanlığına şimdi bir Elazığlı adayımız var. Muhammed Abdullah Tuncay beyin başkanlığı kazanması dahilinde,  sırf başkanının Elazığlı olmasından ötürü bile Elazığ özel sporcular alanında her imkanın en iyisine kavuşağına eminim. Kaldı ki Abdullah Bey Elazığ ı çok seven, Elazığ için her zaman elinden gelenin fazlasını yapmaktan çekinmeyen, seçildiği taktirde Elazığ’la ilgili projeleri olan seçim mottosunu bile ‘’Elazığ’dan TOSSFED e rota yeniden oluşturuluyor’’ diye belirleyen iyi bir Elazığ’lı.

Elazığlı bir hemşerimiz olarak TOSSFED başkanlığına aday olan  Muhammed Abdullah Tuncay, Elazığ’ın Sivrice ilçesinden, Uluslararası Down Sedromu Federasyonu (34 Ülke) Genel Başkanlığında yapan Tuncay, 2005/2008 yılları arasında TC. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı Başkan Danışmanlığı görevini yaptı. 2009/2011 yılları arasında TOSSFED Başkanvekilliği görevini yürüten hemşerimiz şimdi de Ülkemize ve ilimize daha iyi hizmet edebilmek adına TOSSFED başkanlığına aday.
Bir diğer büyük ve güzide federasyonumuz olan Atletizm Federasyonuna ise Eski Müdürümüz Atletizmde bir rekortmen olan Necdet Ayaz bey aday. Elazığ geçmişte atletizm branşında büyük başarılara imza atan bir il. Öyle ki  şehrin en büyük meydanlarından birine başarılı bir atletinin Ahmet Aytar’ın isimini verecek kadar atletizme ilgili bir şehir. Sayın AYAZ’ın sahip olduğu bilgi birikim atletizm alanında sahip olduğu tecrübe ile seçilmesi dahilinde sadece ilimiz için değil Ülkemizin içinde büyük hizmetlere imza atacağına eminim. Beni ben yapan atletizme borcumu ödeyebilmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalışmaya devam edeceğim diyen, yaptığı onca hizmete rağmen kendisini hala atletizm branşına borçlu hisseden başkan adayımıza seçim çalışmalarında başarılar dilerim.

He iki güzide federasyonumuza aday olan başkan adaylarımızın seçildikleri taktirde Elazığ’ın bu branşlarda hak ettiği hizmeti alacağına ve bu kulvarlarda sınıf atlayacağına eminim. Yazımın başında da belirttiğim gibi lobisizlikten ve sahipsizlikten şikayet eden Elazığ için güzel bir fırsat. Elazığlılar olarak başkan adaylarımızın etrafında toplanmalı fert olarak elimizin ulaştığı gücümüzün yettiği kadar adaylarımıza destek olmalıyız. Şimdi Elazığlılara düşen başkan adaylarına sahip çıkmak birlik beraberliğimizi tüm ülkeye göstermektir. Her iki başkan adayımıza da bir kez daha başarılar diler seçimlerin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları